Unionen – Inkomstförsäkring

Unionen inkomstförsäkring är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Dom har över 500 000 medlemmar, varav mer än 30 000 förtroendevalda på över 65 000 arbetsplatser. Unionen är ett fackförbund där alla tjänstemän på en arbetsplats i den privata sektorn kan vara medlemmar. Unionen är en medlems styrd organisation byggd på representativ demokrati.

Unionen inkomstförsäkring

När du är medlem hos Unionen får du:

  • Inkomstförsäkring
  • Juridiskt stöd
  • Läsa om marknadslöner
  • Studiestöd
  • Bra medlemsförmåner
  • Läs om allt som ingår i medlemskapet

inkomstförsäkring

Du får råd och stöd

Det är svårt att veta allt och komma ihåg allt tex. hur lång uppsägningstid har jag? Hur många timmar får jag jobba egentligen? Vad är viktigt att tänka på om jag ska jobba utomlands? Unionen kan dina rättigheter och du får snabbt och professionellt svar på dina frågor från Unionens förtroendevalda i klubbar på många arbetsplatser och rådgivare på regionkontoren och Unionen Direkt.

Det är en tuff arbetsmarknad och då behöver man som anställd eller arbetslös all hjälp man kan få. Regler och lagar ändras hela tiden och av naturliga skäl kan det vara svårt att hänga med i svängarna, då är det otroligt bra att man bara kan kontakta Unionen och få hjälp!

Trygga din inkomst med inkomstförsäkring

Vad vill du ha råd att behålla även om du förlorar jobbet? Unionens inkomstförsäkring kompletterar din a-kassa och gör att du kan få ut upp till 80 procent av din inkomst om du skulle arbetslös, på inkomster ända upp till 60 000 kr/månaden.

Från a-kassan kan du aldrig få mer än cirka 11 000 kr/månaden efter skatt. I medlemskapet i Unionen ingår rätt till ersättning i 150 dagar, cirka 7 månader. Men du kan välja att förlänga antalet ersättningsdagar till 200, cirka 9 månader, mot en premie på 50 kronor. Tjänar du över 60 000 kr/månaden, kan du även utöka taket till 150 000 kr/månaden mot en premie på 100 kronor och får då även 200 ersättningsdagar.

Att bli arbetslös idag kan knäcka ekonomin och kan man förhindra det så är det jättebra. För hur vi än vrider och vänder på ekonomin så är pengar viktiga, det handlar om att överleva. Om man inte kan betala hyra, banklån och räkningar så blir det svårt men med Unionen kommer du att klara din ekonomi bättre när du är arbetslös.

Rabatter och erbjudanden

Tack vare att Unionen har en halv miljon medlemmar har dom kunnat förhandla framförmånliga rabatter och erbjudanden. Du får medlemspris på alltifrån utbildningar, banktjänster till resor och tidningsprenumerationer.

Medlemsavgift

Du betalar medlemsavgift i relation till din inkomst. Medlemsavgiften grundar sig på föregående års inkomst. Årets inkomst ligger alltså till grund för nästa års medlemsavgift. Som ny medlem baseras medlemsavgiften på aktuell inkomst vid inträdet. Nedan ser du medlemsavgifterna:

Förbundsavgift inkl. obligatorisk inkomstförsäkring 1)Premie för frivillig inkomstförsäkring, 2)

 

Din inkomst
före skatt (kr/mån)
Förbundsavgift
inkl. obligatorisk
inkomstförsäkring 1)
Premie för
frivillig
inkomstförsäkring, 2)
0-12 000 50 kr
12 001-15 000 100 kr
15 001-18 700 150 kr
18 701-19 000 150 kr 50 kr
19 001-60 000 225 kr 50 kr
Över 60 000 225 kr 100 kr

1) För att omfattas av inkomstförsäkringen krävs medlemskap i svensk a-kassa.2) Du kan utöka skyddet med fler ersättningsdagar ända upp till inkomster på 150 000 kronor i månaden.

Egenföretagare

Om du är egenföretagare är du välkommen som medlem oavsett vilken bransch du tillhör. Nu bjuder Unionen på medlemsavgiften de tre första månaderna. Och om du är nyföretagare får du ett ännu bättre erbjudande.
Nu kan du bli medlem i Unionen Egenföretagare redan innan du har registrerat ett företag hos Skatteverket. Ett erbjudande till dig som ännu inte är medlem i Unionen. Alla nya medlemmar i Unionen är avgiftsbefriade de 3 första månaderna.Tänker du starta eget (registrera ett företag hos Skatteverket) eller har du gjort det för max 12 månader sedan betalar du följande per månad resten av första året, dvs månad 4-12:
  • 64 kronor exkl. moms i serviceavgift (ord pris 250 kr) som faktureras ditt företag eller dig personligen om du inte startat ännu
  • 125 kronor i förbundsavgift till Unionen

Om du är med i a-kassan, Unionen’s egen eller någon annan, tillkommer a-kasse avgiften. Detsamma gäller premien för den frivilliga delen i inkomstförsäkringen.

Sammanfattning Unionen inkomstförsäkring

Detta var en kort sammanfattning på hur det fungerar med Unionen’s fackförbund. Vi reserverar oss för ev. ändringar i ovanstående inkomstförsäkring mm.

Unionen – En inkomstförsäkring utöver det vanliga! Klicka här för att läsa mer