Nybörjare på Affiliate?

Nybörjare på Affiliate?

Det är inte så lätt när man är nybörjare när det gäller affiliate företag. Det finns många att välja mellan och vi ska försöka hjälpa dej att göra någorlunda rätt från början. Vi skriver så som vi upplevt det och hur vi gjorde och vad vi i efterhand lärt oss att vi kunde gjort annorlunda. Nu är detta inte något som passar alla kanske men det är åtminstone lite goda råd och tips och det kan man inte få för mycket av.

Det enklaste är at börja inom ett område man kan som djurtillbehör om man har egna husdjur eller träningskläder om man själv sportar. Det är också bra att börja inom ett område med lite konkurrens. Det svåraste området är utan tvekan onlinecasino där konkurrensen är stenhård.

Hur många affiliate företag?

När man skapat sin hemsida/blogg så vill man börja tjäna pengar på sin hemsida/blogg helst direkt. Man börjar att söka efter affiliate företag och det är lätt att man registrerar sej hos för många. Det är inte lätt när man är ny, man har så mycket att tänka på så det är lätt att allt blir en enda röra så därför rekommenderar vi dej att starta upp med en eller två affiliate företag till en början.

När du börjar känna att du är säker på allt, du har full kontroll så kan du utöka. Vi gjorde så att vi registrerade oss på flera affiliate program vilket inte var något som blev fel på något sätt men det blev hemskt rörigt och vi ville tjäna pengar och få en extra inkomst och så blev det också men om vi begränsat oss till en eller två affiliate företag i början hade detta underlättat betydligt.

Tjäna pengar

Utbetalningar av extra inkomsten

De flesta affiliate företag har utbetalningar när man nått en viss gräns. Tex. hos Scandicpartners.se måste du ha tjänat in 1000kr innan du får din utbetalning, hos Tradedoubler.se är gränsen 500kr osv. Alla har olika utbetalnings datum och detta sköts exemplariskt av samtliga som vi rekommenderar här på extra inkomst.

Hur gör man?

Du kanske undrar hur man gör för att lägga in reklam på sin hemsida/blogg. När du är inne på de olika affiliate företagen så kanske det kan kännas lite svårt men tveka inte att höra av dej till kundtjänst/support så hjälper dom dej att komma igång. Det är många konstiga ord som man inte förstår. Vi kommer inom kort att lägga upp en sida där du kan hitta de olika förkortningarna samt förklaringar till vad det är. Titta gärna in igen inom kort.

Varning för Affelix

Vi vill varna för ett affiliate företag som heter Affelix. Vi med många flera har dåliga erfarenheter av detta företaget. Utbetalningar sköts inte, ibland har affiliates inte fått sin provision, registrering av sales och klick överensstämmer inte med verkligheten samt att dom har en hel del företag som har ”gratis” erbjudande med finstilta villkor som vi inte ens i vår vildaste fantasi trodde var möjligt och enligt lag. Dock är det sistnämnda inget som Affelix kan stå för men det är trots allt Affelix som tar in dessa som annonsörer. Googla på Affelix så kommer du att kunna läsa mycket negativt om detta affiliate företag.