Blir man lycklig av pengar?

Hur är det egentligen? Blir man lycklig av pengar? Svaret är inte givet, alla är vi olika. Vi är hellre ledsen i en lyxig bil än i en gammal skruttig bil. Visst stämmer det. Men det är så mycket mer än så, det är bara ett talesätt. Man blir lycklig av att slippa tänka på pengar, eller lycklig är kanske fel ord, man blir mindre orolig och stressad. För många människor är pengar något som oroar och skapar stress. Stress är inte alls bra för vår hälsa. Men tyvärr är det många som mår dåligt just för att pengarna inte räcker till. Om man slipper den oron, den tyngden som många har på sina axlar så kan man må mycket bättre.

Smart ekonomi

Genom smart ekonomi kan livet bli bättre medan det kan bli mycket sämre om man gör på fel sätt. Till exempel kan man med ett bra kreditkort få tillfällig kredit i upp till två månader och dessutom olika förmåner som rabatt på resor och shopping, extra försäkringar m.m. helt utan kostnad. Det är smart och gratis som användare medan företagen där man handlar med kortet betalar en avgift till kortföretaget. Genom att jämföra olika kreditkort kan man hitta det som är bäst beroende på om man reser, shoppar, eller tankar mycket. Har man inte möjlighet att betala hela beloppet man utnyttjat på kortet så kan man dela upp betalningen på flera månader men det är inte så smart för oftast är räntan på kreditkort ganska hög. Behöver man låna pengar finns det bättre sätt med lägre ränta än att använda krediten på kreditkort. Men använda på rätt sätt är kreditkort riktigt bra.

Blir man lycklig av pengar?

lycklig av pengarMan kan köpa mycket för pengar, prylar, hus, resor, tjänster, makt osv. listan kan göras lång, det är faktiskt ganska skrämmande hur mycket pengar styr, för många är det väldigt viktigt att tjäna pengar, tjäna mycket pengar, medan andra är nöjda med att klara sej med det livet kräver.

God hälsa kan ej köpas för pengar

Vad kan man inte köpa för pengar? God hälsa kan inte köpas för några pengar i världen, inte heller sann vänskap eller kärlek och om man bortser från samhället idag. Som gör att vi alla är beroende av pengar så är ju faktiskt hälsa, vänskap och kärlek dom viktigaste delarna i vårt liv. Inte hur mycket pengar vi tjänar eller hur mycket prylar vi har. God hälsa kan man inte köpa för pengar men om du får en sjukdom som du kan bli frisk från. Eller få ett drägligare liv genom vissa hjälpmedel. Ja då kommer pengar väl till hands. Men har du en sjukdom som inte går att bota, då spelar inga pengar i världen någon som helst roll.

Behöver du en operation av nåt slag som det är lång kö på så kan du köpa dej före i kön och därmed få operationen tidigare och därmed minska ditt eget lidande. Då spelar pengar stor roll för dej själv men samtidigt är det någon som får lida längre för att just du köper dej före i kön, vilket är rätt? Det råder naturligtvis delade meningar om. Visst ska man vara sej själv närmast men var går gränsen??

Född rik

Om du är född med guld sked i mun, då vet du inget annat och uppskattar inte miljonerna du har på banken. Är du nyrik, då vet du hur det är att inte vara ekonomiskt oberoende och då tror jag att man i de flesta fall uppskattar att man har pengar och den frihet som pengar innebär.

Verkligheten som den är

Ett exempel tagit från verkligheten. En kvinna som haft oturen att bli sjuk, kroniskt sjuk och kommer aldrig att bli frisk igen. Kvinnan har flera barn med en man hon levt tillsammans med i många år, mannen som blivit psykiskt sjuk som hon och barnen hals över huvud fick fly från. Kvinnan och barnen fick med sej det allra viktigaste i hemmet, lite möbler, personliga tillhörigheter och mest inget annat. Ingenstans att bo på direkten, fick bo hos vänner och släktingar tills bostad hittades.

Pappan till barnen som är psykiskt sjuk har tagit krediter i barnens namn utan deras vetskap och tillåtelse, dessa skulder får kvinnan betala av och det av sin låga sjukpenning som knappt räcker till det viktigaste. Denna kvinna hade blivit lycklig av pengar, så visst kan pengar göra en människa lycklig. Denna kvinna kunde, om hon haft pengar, ge sina barn det som dom behövde, det som barnens kompisar får osv. Men Kristian som hade cancer och han kommer inte att besegra den oavsett hur mycket pengar han har, han blir inte lycklig av pengar, inga pengar i världen kan göra honom frisk och låta han leva.

En annan verklighet

Många världskändisar har pengar i det oändliga, så mycket pengar att vi vanliga inte ens förstår hur mycket pengar dom har. Dom blir inte lyckliga av pengar, inte alla i alla fall. Fallen där rika kändisar dör av överdoser och liknande vittnar om att dessa människor inte är lyckliga och mår bra, hade dom gjort det hade dom inte nyttjat droger, mediciner och annat för att klara av livet. Deras liv är helt klart annorlunda på alla sätt jämfört med oss vanliga och det måste vara hemskt jobbigt att leva så på många sätt. Det är svårt att skriva om eftersom vi inte tillhör den delen av världen.

Drömmen om miljonerna

Många drömmer om att tjäna pengar, tjäna stora pengar, vinna på lotto, vinna en progressiv jackpott på ett casino eller göra det perfekta aktie klippet osv. men få lyckas. Oftast måste du ha en slant att satsa och ha råd att förlora om det skulle gå åt skogen, det är inte många som har det. Tack och lov är dom flesta nöjda med att tjäna pengar så att dom klarar sej med att leva och kanske ha det där lilla extra i livet.

Frågan om man blir lycklig av pengar, den är besvarad och svaret är både ja och nej.

Med vänliga hälsningar teamet på Extrainkomst.eu